Business Cases

De volgende business cases zijn voorbeelden van projecten waaraan M2-Consulting de afgelopen 15 jaar succesvol heeft bijgedragen.

Nike Retail: Legal Entity Restructing

Binnen dit project was M2-Consulting verantwoordelijk voor het accounting deel van deze transacties (mergers en acquisitions). Het analyseren van de impact, opstellen van stappenplannen en het laten uitvoeren van de transacties.

Nutricia Cuijk: sluiting van de fabriek

M2-Consulting is ingezet als manager accounting om het accounting team (3-fte) te managen. Naast de dagelijkse accounting taken, de maandafsluiting en rapportages, moet het team gemanaged worden richting de sluiting van de fabriek. De opdracht bevat specifieke accounting activiteiten gerelateerd aan de sluiting van de fabriek.

SAP implementatie retail

Een top-5 supermarktketen implementeerde SAP gefaseerd in de gehele organisatie. Als Key User Finance heeft M2-Consulting geholpen om tijdens de implementatie de bedrijfsprocessen af stemmen met de technische mogelijkheden. Als linking pin opereerde M2-Consulting tussen de SAP-consultants en de business (finance afdeling). Deliverables bij deze case waren: procesbeschrijvingen, trainingen en master datatransfer.

Centralisatie Accounting

Deze opdracht vond plaats bij een Canadese multinational gespecialiseerd in de productie van diepvriesfrites. Omdat hun fabriek in Belgiƫ werd gesloten, moesten alle accounting activiteiten van de Belgische sales- en marketingafdeling overgeheveld worden naar Nederland. Naast het opstellen van maandelijkse rapporten ondersteunde M2-Consulting bij het aanpassen van processen naar het nieuwe bedrijfsmodel en overheveling naar het Shared Services Center in India en het Europees Accounting Department.

Outsourcing Accounting

Bij een Amerikaanse multinational, onder andere actief in de productie en verkoop van chocolade en snoep, was M2-Consulting onderdeel van het Nederlandse accounting team. Omdat de afdeling is geoutsourcet naar 4 externe partijen was er structuur nodig. M2 coƶrdineerde de outsourcing van de accounting.

Begeleiden implementatie boekhoudpakket

M2-Consulting heeft geholpen met het begeleiden en implementeren van een nieuw boekhoudpakket op een onderdeel van de TU Delft. Tijdens deze opdracht werd tevens het team gecoacht en begeleid (3fte).